Österlen 360°
Tryde 1803, 273 97 Tomelilla
Besök: Stationshuset i Tomelilla
Telefon: 0417-270 27
Epost:

<annonser>
</annonser>
360° Profilen 360° Weekend 360° Profilen 2
360° Profilen
  

Atelje Walder: Gert-Åke Walder

 

 Dina lampskulpturer, berätta om dem och hur de kommer till?
– Jag går alltid från ett tema eller en idé som oftast kommer från min vardag. Jag börjar alltid med att skissa och därefter börjar jag hugga. Ibland blir det inte alltid som jag har tänkt mig. Ofta blir det att man ändrar smådetaljer. Ibland sluter jag ögonen och låter händerna berätta om linjerna, om de motsvarar det som är min grundidé.


Vilket material är de gjorda i?

–    Lättbetong, siporexblock. Redan i skolan i Malmö arbetade jag med detta material. Det tar tid att lära sig materialet, för det är ganska skört. Fina detaljer är ganska svårt att genomföra på materialet men fördelen är att det är lättarbetat. Mjukt och formbart. Jag har börjat blanda in andra material i skulpturerna, nytt för i år. Efterbehandlingen består i ett antal lager av en speciallack.


Hur tycker du dina lampskulpturer tas emot av Österlenpubliken?
– Väldigt positivt. De är relativt annorlunda och antingen så gillar man dem eller inte. Publiken är alltid ärlig mot en och det känns skönt.

Vad har du för köpare/publik?
– Både företagare och privatpersoner. Mina lampskulpturer kräver utrymme. De är ganska dominerade i sin form. Det är många tjejer som uppskattar mina lampskulpturer.


Hur har din sommar varit?
– Den har varit bra. Jag är mycket nöjd med sommaren hittills men sommaren är lång. Jag har även öppet under hösten, men då bara på helgerna. Jag försöker driva det året runt men vissa månader är helt stängda även på helgerna.


Märker du av att lågkonjunkturen har hittat fram till Österlen?

– Nej det tycker jag inte. Jag tror som kund unnar man sig konst i allmänhet. Kanske inte lika mycket spontankunder, men de som kommer köper oftast så i siffror är det ingen skillnad för mig.


Text & Foto: Peggy Eklöf


 

 

 

 

   
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Namn:

Epost:

<annonser>
</annonser>
Österlen 360° | Tryde 1803 | 273 97 Tomelilla
Telefon: 0417-27027 | Mobil: 070-2962317 | email: