Österlen 360°
Tryde 1803, 273 97 Tomelilla
Besök: Stationshuset i Tomelilla
Telefon: 0417-270 27
Epost:

<annonser>
</annonser>
Om Österlen 360... Redaktionen Här finns Öster...

Redaktionen

Peggy Eklöf, chefredaktör

  Efter tio år i Toscana drog Peggy hem till Sverige igen. Med sig i bagaget hade hon en formgivar- och inredningsutbildning, förutom massor av nyttiga erfarenheter och ett jobb som marknadsföringschef med ansvarsområdet södra Europa. Peggy har därefter utvecklat fotografi som en viktig del av sitt skapande.

Hon älskar förfallna hus och gårdar på Österlen. Extra stor kärlek till Österlens landskap, ljuset och de öppna fälten. Älskar sommarens hetta och skulle helst vilja se ett aktiv Österlen året runt.

Theresa Benér Theresa Benér, kulturredaktör

  Rör sig lika hemtamt i Paris och London som på Österlen. I tjugo år har Theresa rapporterat i svenska medier om de europeiska metropolernas kulturliv. Teaterkritik är hennes specialitet, men hon är alltid lika nyfiken på konst, böcker, film och kulturdebatt. I Skåne älskar hon kusterna och haven, som hon möter i morgondopp året runt.
  Medarbetare
 

Sophia Callmer, fotograf

  Bosatt på landet utanför Lövestad sedan 7 år. Konstutbildning på Konstakademin i Köpenhamn, bott i Danmark i 10 år. Sophia jobbar i sin konst mycket med närbilder av detaljer. Har gjort utsmyckningar och fotoinstallationer där detaljerna sätts ihop i en helhet. Som frilansfotograf skildrar Sophia gärna trädgårdsmiljöer och människor.

 

Fredrik Fischer, journalist

  Född, uppvuxen och med hjärtat kvar på Österlen bor Fredrik sedan 7 år i Lund där han verkar som journalist med specialinriktning på musik, teater och alla upptänkliga kombinationer av de två. Älskar ord och drömmer om att en gång skriva några böcker.

Har en egen blogg, blotnasa.blogspot.com.

 

Felicia Konrad, skribent

  Nybliven skribent efter långvarig längtan, och nyfiken på att se vart det kan ta vägen. Hemkommen till uppväxtstaden Malmö efter 20 år i Halland, New York, Stockholm, Norrland och Bohuslän. Är också röstperformer, sångerska/låtskrivare och projektledare. Inspireras av möten med människor som vill skapa konst, drömmar, det oväntade och av naturen.

 

 Urban Nilmander, journalist

  Delar livet mellan Skåne och Andalusien. Och mellan frilansande journalistik och inhopp på Sydsvenskan i Malmö. Nyligen hemkommen från långresa till Mexico som, finger crossed, ska leda till bok om det moderna landet med ett av världens bästa kök.

 

Kirsten Ollén, Teol kand - andlig krönikör

  Kallar sig handelsresande i religion. Hon talar lika varmt för dem alla och brukade väcka engagerade debatter både på Theologicum i Lund och Bladins skola i Malmö, där hon länge undervisade i religionskunskap både i grundskolan och gymnasiet.

Läs Kirsten Olléns krönikor här på nätet

 

Carin Tegner, fotograf

  Bildmänniska. Håller på med såväl målade som fotograferade bilder. Sommarguidar med Svenska Ord på Världens minsta museum, Hasse&Tage-museet i Tomelilla. Reser oftast till spansktalande länder med Cuba och Mexico som favoriter. Älskar mat.

 

Jeanette Thelander – Journalist

  Jeanette Thelander, 40, är frilansskribent, författare och förläggare med bopålarna nedslagna utanför Ystad. Tidigare har hon bland annat varit lokalredaktör i Simrishamn för Sveriges Radio Kristianstad och sportchef på Trelleborgs Allehanda. Hon har också skrivit Sveriges enda bok om mördarsniglar och ägnar helst fritiden åt hästarna, fåren och de andra djuren som bor på hennes lilla gård.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Namn:

Epost:

<annonser>
</annonser>
Österlen 360° | Tryde 1803 | 273 97 Tomelilla
Telefon: 0417-27027 | Mobil: 070-2962317 | email: