Österlen 360°
Tryde 1803, 273 97 Tomelilla
Besök: Stationshuset i Tomelilla
Telefon: 0417-270 27
Epost:

<annonser>
</annonser>
Till första sidan
Om Emma Karp Lu... Emmas blogg

 Emma Karp Lundström
 Du har fått en stund här på jorden, gör något av den!

Denna devis ligger bakom Emma Karp Lundströms mångsidiga verksamhet på Österlen. Med släktgården i Gislöv som bas verkar hon både som konstnär, projektledare, stresskonsult och trädgårdskreatör. Emma är en idérik entreprenör, som vill bidra till en förändringsprocess på Österlen och lägga grunderna för en öppen, generös, lättillgänglig och spännande bygd. Hon ser att Österlen håller på att byta identitet och vill bejaka den dynamik som uppstår i mixen av nyinflyttade, äldre, familjer som bott här i generationer, barnfamiljer och kulturentreprenörer. Emma deklarerar självklart att hon är stolt och glad över den rikedom Österlen har, historiskt, med skönhetsupplevelser året om, och klimatzonsmässigt. Detta är klimatzon 1 - dvs klorofyllen sprutar ur jorden!

Emma Karp Lundström är ordförande i ”Tillväxthuset”, en ekonomisk förening för näringsidkare relaterade till trädgård. Exklusivt för Österlen 360° skriver hon en ”Tillväxtblogg”, avsedd att skapa debatt och sprida hennes engagemang för att göra trädgårdsnäring till motor i en tillväxtsatsning för regionen. Läs, reagera och diskutera!

Vem är Emma Karp Lundström?

Yrke, karriär: Konstnär, trädgårdscoach, stresskonsult.
Mastersexamen i Fri konst på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, 10 år på konstskolor i Köpenhamn, Malmö och Stockholm.
Internationell samordningsansvarig Grafikens hus 4 år – projekt i Alexandria 1 år,  (det berömda Biblioteket), Kaliningrad och Helsingfors:  alla med stöd av Svenska Institutet.
Grundläggande trädgårdsutbildning på folkhögskolan Hvilan och flerårig praktik hos trädgårdsformgivaren Helge Lundström (hennes far).
Vice ordförande i föreningen Trädgården som livsrum – Blickpunkt Österlen.
Ordförande i Tillväxthuset.


Ansvarig för ”Äppeltavlan” i Kivik på 7e året, ett konstnärligt projekt där hon designar ett motiv som utformas av äpplen fästa på en tavla. Sista helgen i september.
Ansvarig för ”Österlen lyser”, kulturevenemang över hela Österlen under Allhelgonahelgen.
Kontakt: www.emmas.se

Intervju med Emma i Österlen 360° nr 4/2007: läs här
Österlen 360° kulturblogg  
 
   

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Namn:

Epost:

<annonser>
</annonser>
Österlen 360° | Tryde 1803 | 273 97 Tomelilla
Telefon: 0417-27027 | Mobil: 070-2962317 | email: