Under en tjugo minuters flygtur i helikopter hinner man uppleva mycket. Se hur Skånes unika landskap breder ut sig långt där nere och känn hur det pirrar i magen när du flyger fram i hög hastighet. Stå still i luften och förflyttas i sidled, förutom fenomenala vyer får man även uppleva helikopterns främsta egenskaper.  

Det här får du uppleva

Att flyga helikopter är en upplevelse som bjuder på mycket. En erfaren och certifierad pilot visar upp helikopterns egenskaper innan passagerarnas tas med på en guidad tur över Skånes vackra vyer. Tjugo minuter kan kännas som kort tid men en helikopter tar sig fram snabbt och man får en utsikt som sträcker sig långt.

Passagerarna får under en helikoptertur ta del av både Malmös ståtliga arkitektur och natursköna områden som Österlen med dess smultronställen i form av små byar och kustsamhällen. Beskåda gamla herrgårdar, tjusiga slott och ståtliga borgar från medeltiden.  

Sightseeing med buss i all ära, men att flyga helikopter ger en betydligt större överblick och är garanterat en häftig upplevelse.

Mäktigt, roligt och säkert

Säkerheten går givetvis i första hand när man beger sig ut på en helikoptertur. Piloten går igenom all säkerhetsinformation som är bra att veta innan det är dags att lyfta.
Väl i luften kommer upplevelsen bjuda på svindlande känslor och förmodligen en hel del pirr i magen.

Upplevelsen är mäktig utifrån det som kan ses med blotta ögat kombinerat med vetskapen om att man faktiskt sitter i en helikopter. En helikoptertur är något som många drömmer om och det är inte bara spännande och mäktigt, det är dessutom otroligt roligt. Oavsett om man är ute efter att se Skånes landskap från ovan eller om det är helikopterturen i sig som lockar så kommer det bli ett roligt minne att ta med sig.   

Bra att veta

Att flyga helikopter har ingen åldersgräns men däremot finns en maxgräns för hur tungt en helikopter kan lastas. Ett sällskap på tre personer får ha en total maxvikt på 270 kg. En enskild persons maxvikt är 90 kg.

På grund av säkerhetsskäl kan en bokad helikoptertur behöva ställas in om det råder osäkra väderförhållanden. Nykterhet är ett krav för samtliga passagerare.