Österlen är ett naturskönt område i sydöstra Skåne där magi kan upplevas i flera olika former. Urbaniseringen i området har till skillnad från många andra delar av Skåne inte nått särskilt långt, och den största orten i området är Simrishamn med sina ca 6 500 invånare. Den näst största orten är Tomelilla som har ungefär 100 stycken färre invånare än den förstnämnda.

I stora delar av sommaren är dock befolkningsmängden nästan fördubblad då turister vallfärdar hit för bland annat de vackra landskapen och Kiviks marknad. Räkna med att det kan bli trångt på vägarna kring den här tiden.

Sevärdheter och aktiviteter

Så hur upplever man då magi på Österlen? Ett sätt är att besöka någon av de många sevärdheter och evenemang som området erbjuder. Bland dem kan tidigare nämnda Kiviks Marknad inräknas som lockar oerhört många besökare varje år.

De kallar sig själva för Sveriges största marknad, och ungefär 100 000 besökare är vad arrangörerna brukar räkna med varje år. Marknaden är en mycket anrik sådan, och den förmodas ha uppstått redan när Hansan etablerade sig i orten för att köpa upp sill och sedan sälja vidare mot kontinenten.

En annan mycket populär aktivitet på Österlen är Påskrundan som anordnas av Östra Skånes Konstnärsgille. Området är nämligen hem till många konstnärer, och vid den här tiden på året ställer de ut sina verk i sina hem.

Om man är sugen på något lite annorlunda för Österlen och bokstavligt talat vill uppleva magi, kan man också hyra en magiker i ex Malmö. För den som kanske har ett företagsevenemang eller annat event i området finns det ett bra utbud på magiker att välja mellan om man vill hyra in en sådan. Ett exempel är Tobias Chilli som bland annat är känd från Tv4:as program talang.